backups maken

Hoe maak ik een backup

Ga in directadmin naar backupcentrum. Hier kunt u selecteren van welke data u een backup wilt maken. U kunt bijvoorbeeld uw bestanden, databases of email backuppen, of een combinatie hiervan, maar u kunt bijvoorbeeld ook uw POP- of ftp accounts backuppen. Dat kan handig zijn als u een domein naar een ander hosting account wilt verhuizen.

Als u de gewenste gegevens hebt geselecteerd, klikt u op maak backup. De backup wordt aan onze wachtrij toegevoegd, en als deze klaar is krijgt u hier per email bericht van. Dat duurt meestal hoogstens een paar minuten.

Hoe haal ik mijn backup op

via directadmin

Onder het maak backup formulier vindt u een link Klik hier voor een lijst van huidige backups. Als u hier op klikt vindt u een lijst van uw backups, met namen als backup-Feb-1-2012-1.tar.gz. Klik op de gewenste backup om deze naar uw computer te downloaden.

via ftp

U kunt de backup ook via ftp ophalen. Ze staan in de map backups onder de home directory.

Hoe zet ik een backup terug

Nog steeds in het backupcentrum, vindt u onder de link Klik hier voor een lijst van huidige backups, een formulier om een backup te restoren. Selecteer de gewenste backup en klik op selecteer herstelopties. Selecteer welke onderdelen u terug wilt zetten, en klik op Zet huidige onderdeel terug. De geselecteerde onderdelen worden teruggezet.