extra domeinen koppelen

We ondersteunen drie manieren om een extra domein aan uw hosting pakket te koppelen:

• een extra domein
  • een alias
  • een forwarder

In alledrie gevallen hebt u additioneel een domeinregistratie nodig voor het domein, tenzij het een subdomein is. U kunt hiervoor bij ons een presence pakket nemen. Het domein extern registreren kan ook, wij raden echter aan het domein bij ons te registreren. Wij kunnen dan zorgen voor de juiste DNS instellingen.

extra domein

Dit is als het ware een extra website die onder hetzelfde hostingpakket draait. Deze site draait onder dezelfde gebruiker en deelt het schijfruimte quotum, maar heeft wel een eigen directory. U maakt een extra domein aan door in Directadmin onder Uw account op Domeininstellingen te klikken. Vervolgens klikt u op Voeg nog een domein toe.

alias

Een alias is een domeinnaam die naar dezelfde directory verwijst als het hoofddomein. Het is dus een andere naam voor de website. Om een alias te maken gaat u in Directadmin naar Domeinaanwijzers. Voer hier het brondomein in en vink alias aan, en klik op toevoegen.

forwarder

Een forwarder wordt door de webserver met een 301 redirect naar het hoofddomein doorverwezen. Deze maakt u aan op dezelfde manier als een alias, behalve dat u alias uitvinkt.