subdomeinen aanmaken

U kunt als volgt subdomeinen toevoegen:

Ga in Directadmin naar Subdomeinbeheer. Achter Nieuw Subdomein voert u de subdomeinnaam in. Uw hoofddomein is bijvoorbeeld domein.nl, en u wilt het subdomein sub.domein.nl toevoegen. Dan voert u hier sub in. Klik op Maak. Het subdomein wordt nu aangemaakt (het kan een paar minuten duren voordat het werkt).

De bestanden die u onder het subdomein wilt hosten, kunt u uploaden naar de map voor het subdomein (in dit voorbeeld sub) die door directadmin aangemaakt is onder uw map public_html. Dat betekent dat deze bestanden ook benaderbaar zijn via domeinnaam.nl/sub. Als dat niet gewenst is (bijvoorbeeld uit SEO overwegingen) kunt u het subdomein in plaats hiervan als een gewoon extra domein aanmaken (zie hiervoor extra domeinen koppelen of een apart hostingpakket voor het subdomein aanvragen (zie hiervoor Hoe bestel ik een domein).

Om het subdomein weer te verwijderen, vinkt u het aan in de lijst met subdomeinen en klikt u op Verwijder Selectie. Als u ook de inhoud van het subdomein wilt verwijderen, vinkt u eerst Verwijder inhoud van map aan.